INFORMATION MED ANLEDNING AV CORONAVIRUSET (COVID-19)

Trampoolin Simskolor följer myndigheternas riktlinjer för hantering av situationen kring coronaviruset och tar självklart smittspridningen på fullt allvar.

Vår verksamhet omfattas inte av förbudet mot allmänna sammankomster och tillställningar. Därför fortsätter vi vår verksamhet som vanligt på de flesta bassänger. Förutom att vi med respekt för de boende på äldreboendet ekgården på Ekerö samt Furuhöjden i Täby stängt verksamheten i 3 veckor på dessa bassänger. Samt kursstarten på Södertälje sjukhus och Nacka sjukhus är framflyttad.

Att hindra barn och vuxna som är friska från att delta i fritidsaktiviteter är meningslöst när det gäller att förhindra Coronasmittans spridning.

Se inslag med folkhälsomyndighetens representant från Nyhetsmorgon sön 15 mars i tv 4 HÄR

Det gäller att fokusera på rätt saker. Det är att skydda de äldre och att vi alla hjälps åt genom att stanna hemma om vi är sjuka, även vid minsta symptom för Corona är lurigt, även milda symptom kan vara Coronavirus. Det är bra, det betyder ju att de allra flesta som drabbas får det som en mycket mild sjukdom. Att stoppa större möten för att minska rörligheten av folk tvärs över landet har varit vettigt. Men att avråda friska barn från att gå på aktiviteter är meningslöst.

Det kan komma beslut om att göra flera åtgärder. Men i nuläget är det viktigaste att vi alla hjälps åt att inte sprida smittan vidare om man är sjuk och att skydda de gamla!

Har du frågor och funderingar kring detta tveka inte på att höra av dig.

Här kan du läsa om vilka åtgärder vi vidtar och vad du som besökare kan göra.

Vad gör vi på Trampoolin? 

• Vi desinficerar vårt bassängvatten med klor och UV-ljus, som dödar både bakterier och virus.

• Vi informerar våra besökare om hur viktigt det är att duscha före bad och att vara extra noga med handhygienen.

Vad kan du som besökare göra? 

• Om du känner dig frisk – välkommen att bada och simma hos oss!

• Var extra noga med handhygienen.

• Om du känner dig sjuk ska du inte besöka oss – stanna istället hemma! Det gäller alltid, oavsett vad det beror på. Vi kommer att ordna med många fler återbad för missad simning.

Virus
Virus kan inte föröka sig i bassängvatten. De kan endast föröka sig i celler t.ex. i människor eller djur. Infektionsförmågan avtar snabbt i bassängbadvatten genom att virus dör av desinfektionsmedel eller späds ut. Därför är bassängbad inte mer förknippade med virussmitta än andra miljöer där många människor vistas.

Källa: Folkhälsomyndigheten, Bassängbad