Simskola


Vad är simskola? Vi har flera olika simskolor, både för barn och vuxna, i grupp och privatlektioner. Med simskolan vill vi att alla, liten som stor, ska ha möjlighet att lära sig simma i en trygg miljö. Många av våra bassänger håller en behaglig temperatur på ca 32 C vilka brukar vara uppskattat av både barn och föräldrar. Hos oss är simskolan för barn indelad i fyra olika kurser. Gruppsammansättningen bygger på kunskapsnivå – inte ålder. Undervisningen bygger på våra egna erfarenheter och SLS rekommendationer och lektionerna kännetecknas av allsidighet och variation, med stora inslag av lek. Läs mer om respektive kurs härintill.

För vem? Simskola kan man gå från fyra års ålder om man är van att vara i vattnet och vara bekväm med att ha huvudet under vattnet. Är man nybörjare så bör man vara fem år för att gå i simskola och som ovan fyraåring rekommenderar vi först en kurs i simlekis som är ett bra sätt att förbereda sig inför simskolan. Vi har grupper med föräldrar i vattnet och  vi vet att lektionerna blir mer effektiva när en förälder är med och kan ge barnet uppmärksamhet hela tiden. Det är aldrig försent att lära sig simma och vi är glada över att många vuxan ger oss förtroendet att lära dem simma.

Mål för att kunna lära sig simma måste man trivas och vara trygg i vattnet. Vi börjar därför med att träna på att hitta balansen i vattnet och på att lita till vattnets bärighet. Först därefter är det dags att lära sig grunderna i bröst- och ryggsim. Våra instruktörer är alltid med i vattnet och hjälper varje elev utifrån just deras förkunskaper och behov. Självräddningsövningar ingår i varje kurs.

Varmt välkomna till oss för en lärorik och glädjefylld stund i vattnet! Vår ambition är att alla, liten som stor, ska ha möjligheten att i en trygg miljö lära sig simma!