Simskola steg 2


För barn som redan gått någon nybörjarkurs eller som redan kan arm- och bentagen var för sig. Barnet skall även känna sig bekväm i vattnet och kunna doppa hela huvudet utan problem. Om barnet inte klarar av dessa kriterier så kan barnet gå steg 1 igen, till dess att den klarar av det som krävs för steg 2.

Här sätter vi ihop arm- och bentag i bröst- och ryggsim. I den här gruppen stannar barnen tills de kan simma 10 meter eller mer. Vissa barn går denna kurs fler gånger medan andra går direkt till steg 3. Tänk på att alla barn är olika. Vi ser till individen och varje barns utveckling.

Bus och lekar blandas med allvaret i att lära sig simma. Vi hoppar, tränar vattenvana och simmar i hinderbanor. Vi övar livräddning och badar vid något tillfälle med flytväst. Lektionerna varieras för att barnet ska kunna utvecklas och lära sig att simma fortare.

Simskola steg 2 finns med förälder i vattnet och denna kurs rekommenderar vi varmt. Våra instruktörer leder givetvis verksamheten, men du som förälder är med ditt barn som hjälp och stöd så att simlektionen blir så effektiv som möjligt, när instruktören går runt och hjälper alla barn. I denna kurs kan du även följa barnets utveckling på nära håll och vara en del av barnets utveckling i vattnet. I simskolegrupperna är vi max 8 barn per instruktör, givetvis är vi färre i våra minsta bassänger.

Alla barn är olika och varje litet steg på vägen är en framgång!